Laatste dag in Nederland

Na een lange periode van ideeën opdoen, voorbereidingen treffen en vooral veel werken is dan nu toch echt het moment gekomen om Nederland te verlaten en aan onze reis naar Australië en Zuidoost-Azië te beginnen. We willen iedereen bedanken voor de steun en informatie die we in de afgelopen tijd gehad hebben. Ook willen we natuurlijk onze werkgevers in de afgelopen jaren bedanken die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Tijd om onze backpacks in te pakken!

Gelukkig hebben de geboekte tickets via Malaysian Airlines ons niet in de steek gelaten en konden we gistermiddag online inchecken. Nu nog zaak om morgen onze boardingpassen mee te nemen naar Schiphol waar we vervolgens morgen om 12:00 uur de lucht in zullen gaan. We landen dan donderdag om 0:00 uur Nederlandse tijd in Kuala Lumpur, onze eerste bestemming. We zullen hier een week verblijven en zullen vervolgens op donderdag 13 november naar Melbourne vliegen.

Onze trip zal in totaal ongeveer anderhalf jaar gaan duren. Tijdens onze reis in Australië zullen we ook een aantal maanden moeten werken, omdat Australie vrij prijzig is en omdat we door willen gaan naar Zuidoost-Azië. Dit vinden wij niet erg, want dit is natuurlijk ook weer een hele ervaring. Ook houden we, voor degene die dat leuk vinden, jullie op de hoogte van onze avonturen, verhalen en zullen we af en toe wat foto’s plaatsen mocht het internet het toelaten in de plaatselijke gebieden. Hieronder een kort globaal overzicht van de plaatsen die we achtereenvolgens zullen gaan bezoeken:

·         Schiphol               Kuala Lumpur

·         Kuala Lumpur        Melbourne

·         Melbourne             Sydney

·         Sydney                 Byron Bay

·         Byron Bay             Fraser Island

·         Fraser Island          Rock Hampton

·         Rock Hampton        Mackay

·         Mackay                 Townsville

·         Townsville             Cairns

·         Cairns                   Sydney

·         Sydney                 Thailand

·         Thailand                Laos

·         Laos                     Cambodja

·         Cambodja              Vietnam

·         Vietnam                Hongkong? Fiji? Myanmar? Nog niet bekend.

·         Thailand               Schiphol

We beginnen onze reis in Melbourne en zullen daarna langs de Oostkust van Australië doorreizen naar het noordelijke Cairns. Vanaf hier vertrekken wij, na een jaar in Australië gereisd te hebben, naar Zuidoost-Azië om daar vervolgens nog een half jaar rond te reizen. We zullen eerst naar Sydney vliegen om vervolgens vanaf daar naar Bangkok te gaan en onze reis vanaf hier te starten. We zullen door  Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam reizen, maar welke landen we tijdens deze reis verder nog gaan bezoeken is nog niet bekend. Ook zullen we Huy’s familie in Vietnam gaan bezoeken en hopen we daar het Chinees Nieuwjaar te vieren. Na een hele lange tijd rondreizen is het dan tijd om vanuit Bangkok in het voorjaar van 2016 weer terug te gaan naar het mooie koude Nederland.

We hopen een super leuke tijd tegemoet te gaan en we hebben er erg veel zin in.

Alvast bedankt voor het volgen en tot over anderhalf jaar!

Nog even een inspirerend filmpje om in de sfeer te komen:

1 thoughts on “Laatste dag in Nederland

Plaats een reactie